Anmeldelser – De voksnes rækker

“Det er en udelt fornøjelse at følge den romanrække, Anna Grue udfolder i disse år. Ud over at være et sandt overflødighedshorn af gode historier og fortællemæssig energi rummer bøgerne også et på en gang skarpt og solidarisk portræt af, hvordan livet formede sig i årene omkring velfærdsstatens udfoldelse. (…) Som læser ser jeg med de allerstørste forventninger frem til næste bind, for det kan ikke kun være læseren, der sidder med følelsen af, at her er et stof, som Anna Grue slet ikke kan slippe.”
***** Henrik Tjalve, Dagbladenes Bureau

“Det er historisk roman, sædeskildring, sammenkædede dannelseshistorier, trviallitteratur, for det er jo alle hverdagens trivielle småting, der oplistes. Der er heller ikke meget handling. Alligevel må man sige, at projektet lykkes for Anna Grue. Hun får nænsomt fortalt sin historie om hverdagsskæbner med indfletning af de af døgnets begivenheder, som også læseren anno 2017 kan nikke genkendende til. Hendes fortællestil, med de skiftende perspektiver og den udstrakte dialog, balancerer lige på æggen mellem alvor og ironi, hvad der gør alle trivialiteterne ikke bare spiselige, men også både morsomme og tankevækkende. Anna Grue har gang i noget helt unikt.”
**** Lars Ole Sauerberg, Jyllands-Posten

“Anna Grue har skrevet sig flot ind i tiden ved at foretage en imponerende research. Ja, selv tonen i bogen minder om tiden. Hun beskriver middelklassens drøm om parcelhus med ligusterhæk og måske et sommerhus, tidens skepsis mod at kvinderne vil ud på arbejdsmarkedet og borgerskabets aversion mod den nye musik og drengenes lange hår.”
Litteratursiden.dk

“Hvor er det et dejligt gensyn med Italiensvej, som Anna Grue giver læseren i ”De voksnes rækker”. Efter at have slugt forgængeren ”Italiensvej” i store grådige mundfulde var forventningen til efterfølgeren store. Bogen kan godt læses som en selvstændig bog, men glæden ved at kende optakten til bogen er så stor, at man skal unde sig selv at læse ”Italiensvej” først.”
**** Bogrummet.dk

“En let læst og lækker danmarkshistorisk romanserie om patriarkatets forvitring, husmoderens hverdag og vej ud på arbejdsmarkedet, om kvinde- og ungdomsoprør – jeg er sgu imponeret!”
Pia Fris Laneth

 

Tilbage til bogens side