Anmeldelser – Judaskysset

”Det ubesværede og flydende replikskifte er lidt af en kunst, som Anna Grue behersker bedre end de fleste. Ikke noget med at forsyne hver evig eneste sætning med overflødige guirlander som ‘spurgte hun nysgerrigt’ eller ‘pressede han frem’ – nej, hun lader den ene replik tage den anden i hånden som i en kædedans, og man føler sig omgående som fluen på væggen, vel at mærke uden at miste overblikket over, hvem der siger hvad. Sceneskift og krydsklipning er gjort med samme nærmest filmiske sans for tempo og rytmisk flow – det kan da kun være et spørgsmål om tid, inden Anna Grues krimier med Den Skaldede Detektiv – alias Dan Sommerdahl – bliver til en tv-serie. (…)
Anna Grue kan sine sager – med Judaskysset befæster hun sin position som en af de p.t. bedst skrivende og professionelle danske krimiforfattere. Hit med bind tre!”
Katinka Bruhn, Weekendavisen

 

”Grue skriver flydende med fuld skrue, så man ikke kan slippe historien igen. Denne gang er der lidt flere gnidninger mellem Dan og Flemming (…) Dan fremstår ikke 100% sympatisk i mine øjne denne gang, og den udvikling tegner spændende muligheder for kommende bind. Historien fortælles fra flere vinkler, og det gør, at vi får flere overraskende oplysninger undervejs. Ikke mindst slutningen rummer et par twist, som jeg i hvert fald ikke havde regnet ud.”
Jette S. F. Holst, www.litteratursiden.dk

 

”Der er vid og bid i personbeskrivelserne, tidssignalementet er præcist, så man er som læser vældigt godt underholdt. (…) Anna Grue demonstrerer overbevisende, at man ikke skal skue hunden – her forbryderen – på hans farvede hår. Anna Grue har det forfatterfortrin, at hun har et sprog, der får personerne til at leve, situationerne til at glimte, og som gør læseren gladere end ved læsningen af mange andre såvel danske som udenlandske krimier.”
Mette Winge, Politiken

 

”Spillet mellem disse to mænd er et af bogens stille mesterværker. Vi er kun nået til bind to, men her er tegningen til et fantastisk skæbnespil bog efter bog. (…) ”Judaskysset” kaldes en krimi, men er i virkeligheden nok mere en kriminalroman, med streg under roman. Handlingen er ikke højspændt. Personerne og sproget er bogens virkelige drama. Men her er Anna Grue også en sand mester.”
***** Poul Madsen, Ekstra Bladet

 

Grue kan – mere end de fleste af sine kolleger – noget med ordene: Replikkerne er mundrette og ofte morsomme, og flow og sprog er præcist og tempofyldt.”
Mette Højbjerg, Information

 

Anna Grues talent viser sig også, da hun mod slutningen drejer billedet af svindleren sådan cirka 180 grader. Det var en mindre kløgtig forfatter ikke sluppet god fra, men her går det. Og så er der lige en afsluttende pointe for Flemming – som måske kan fjerne den sten i skoen, som er den dybeste årsag til Dans lidt tvesindede holdning til deres venskab. Tingene ender således med at hænge sammen. Det hele er fortalt effektivt og fint kommunikerende – og dysterheden bliver med Anna Grues livsbekræftende humor ikke alt for belastende. To gode krimihistorier, præcise fikserbilleder fra Dagens Danmark, spænding og liflig underholdning. Et par knaster, javel, men først og fremmest en inspirerende læseoplevelse.”
Anton Koch-Nielsen, www.kochskrimier.dk

 

”Anna Grue har dannet et underholdende krimi-makkerpar med luksus-bohemen Dan og den jordbundne Flemming. Det hele foregår i en by i provinsen i let genkendeligt tilsnit. Anna Grue ved nok, hvad der sælger en krimi anno 2008 i Danmark. Der skal være en troværdig og velkomponeret krimigåde, der kan få læseren til at vende bladet. Og så skal der være genkendelseselementer strøet gavmildt ud. (…) For krimiforfatteren er det ikke et spørgsmål om inddragelsen af det trivielle, men om måden at gøre det på. Og Anna Grue gør det helt godt.”
**** Lars Ole Sauerberg, Jyllandsposten

 

”På meget veloplagt og humoristisk vis får Anna Gure indkredset den morderisk tyvagtige forfører. (…) Hun er cool, stedvist Dashiell Hammettsk i stilen, og så synes hun at have mere litterær ambition end flertallet af de kvindelige forfattere, som er sprunget på krimitrenden. Endelig har hun noget i ærmet til læseren til sidst, et lille, nydeligt twist, som i hvert fald fik denne anmelder til at tænke: Thumbs up, Grue.”
**** Anna Sophia Hermansen, Fyens Stiftstidende

 

”Det er meget svært at leve op til et succesfuldt første bind af en krimiserie, men med ”Judaskysset” er Anna Grue sluppet godt fra den opgave. (…) Anna Grue skriver gode og velkonstruerede sofakrimier med en vis portion social kritik. Det er ikke nyskabende, men det er en krimiserie, der med garanti bliver en succes.”
**** Jan Vandall, MetroXpress

 

Tilbage til bogens side