Anmeldelser – Noget for noget

Bogen er læst i en håndevending, for med sin humor og veloplagte fortællestil er den svær at lægge fra sig – nok mest for kvinder. Især skal romanen roses for ikke at tage stilling eller løfte moralske pegefingre over for det etiske dilemma, der er ét af omdrejningspunkterne. Chicklit af den mere begavede slags med et velfungerende plot – og hele tiden det nagende, lille spørgsmål: Hvad har DU at skjule?
Nanna Knudsen, www.krimisiden.dk

 

(…) en spøjs og ikke ucharmerende cocktail af chick-lit for de lidt ældre piger med mail og SMS, vederkvægende gin&tonic-prosa, når du har set aftenens afsnit af ”Sex and the City” for 117. gang, og en krimi, som bestemt ikke udfordrer sin læser med et speget plot fra Pentagon og omegn. Skrevet i det henvendte, tuttenutte-kommaterede venindesprog fra ”Eurowoman”, vi mænd ikke helt kan snuppe uden en kold snaps og en stor pose flæskesvær. (…) ”Noget for Noget” er vitterlig begavet med noget for noget med sin underholdende og letbenede historie, som er bedst, når den vil mindst.
Bo Tao Michaëlis, Politiken

 

Hvis du har en veninde, som altid snakker for meget, men som du alligevel ikke kan lade være med at lytte til, så får du hende her på skrift. Grue har masser af ord og masser på hjerte. God suspense historie.
Lotte Garbers, Eurowoman

 

Et gennemtænkt, ambitiøst plot rejser sig langsomt af den hyggelige småsnak, som viser sig ikke at være så tilforladelig og banal, som man i første omgang kunne tro.
Det er forbløffende godt gjort, og det er samtidig let at læse. En klar, smukt kommunikerende prosa, humør og elegance. Man kommer hurtigt igennem de mange sider, og da det buldrer løs for alvor, bliver det svært at lægge romanen fra sig, før sidste side er læst.God og overbevisende debut.
www.kochskrimier.dk

 

Undervejs får forfatteren Anna Grue stillet et eksistentielt spørgsmål som: Er det nogensinde i orden at slå ihjel for sit eget barns skyld? Det er Anna Grues debut, og den er godt skruet sammen og rummer et mylder af personer, som, viser det sig undervejs, alle har noget med hinanden og historien at gøre – ingen løse ender hos Anna!
**** Tine Bendixen, Alt for Damerne

 

Som læser er man i godt selskab, og når man konstant vender endnu en side for at følge hoved- og bipersonerne i deres færden, skal et par mindre indvendinger ikke ødelægge indtrykket af en spændende og velskrevet underholdningsroman som genremæssigt befinder sig et sted mellem femikrimi og chicklitt.
Lone Krøgh, www.litteratursiden.dk

 

”Noget for noget” er en absolut læseværdig debutroman, der ikke blot leverer varen i form af et velkomponeret plot, men også for adskillige figurers vedkommende, i særdeleshed viceværtsparret, med overbevisende personkarakteristik.
Lars Ole Sauerberg, Jyllandsposten

 

Tilbage til bogens side