Anmeldelser – Sidste forestilling

En landets bedste plotmagere

Både faste læsere og nytilkomne kan glæde sig til Sidste forestilling, sjette bind i Anna Grues serie med amatørdetektiven Dan Sommerdahl med kælenavnet “den skaldede detektiv”. Det kan de, fordi Grue, der for længst har bevist, at hun er en af landets bedte plotmagere, denne gang nærmest har overgået sig selv. Grue genner rutineret sin læser rundt om det ene hjørne efter det andet, indtil man lettere svimmel når frem til den overrumplende og snedigt udtænkte opklaring. Jamen altså – sådan skal det gøres.
Katinka Bruhn, Weekendavisen

Hun skriver så legende let

Anna Grue er ganske enkelt god til at skrue et kringlet og dog simpelt plot sammen. Og så skriver hun så legende let. (… Dan Sommerdahl) kan sit kram. Helt ligesom Grue.
**** Mette Højbjerg, Politiken

Gnister og smerte

Som altid i Anna Grues bøger er det persongalleriet og spillet imellem dem, der er historien: Mennesker med små og store hemmeligheder, drømme og frustrationer, der skaber gnister og smerte, når de støder sammen – på gymnasiets lærerværelse, blandt eleverne, i venskab og i parforhold.
**** Marie Louise Toksvig, Ekstra Bladet

Den bedste indtil nu

Inden længe mistænker du imidlertid en anden, en tredje, en fjerde … mens lagene i den gennemtænkte og meget sandsynlige handling bliver stadigt mere indviklede. For er der noget, Anna Grue kan, er det at skrue et realistisk plot sammen. Den sjette roman om Dan Sommerdahl – alias Den skaldede Detektiv – er ingen undtagelse og den bedste indtil nu. (…) Bogen er stort set fri for henvisninger til tidligere begivenheder i serien, så kast dig bare over den veltrimmede, høje, solbrændte og skaldede reklamemand og amatørdetektiv uden at have læst de foregående. Uhmmm …
***** Lisbeth Helleskov, Nordjyske Stiftstidende

Dan Sommerdahl på højde med Barnaby

Den skaldede detektiv, også kendt som Dan Sommerdahl, er et bekendtskab, der med årene har nærmest sig Barnabyske højder. Lidt sær, meget pålidelig, tilpas stædig og ikke uimodtagelig for kvindelig ynde. Det er derfor hygge af høj karat at dumpe ned i sofaen med en ny Grue.
**** ap, Alt for Damerne

Nervepirrende læsning fra start til slut

Allerede fra introduktionen er man hooked på fortællingen, og Grue skaber suspense som ingen anden. Det er lige før, at man som læser må kigge sig over skulderen, når man går ude en mørk nat! Grues evne til at fange sin læser er enestående! “Sidste forestilling” er nervepirrende læsning fra først til sidst. Der er spændende karakterer, et interessant og twisted plot og ikke mindst en drabssag, som læseren aldrig nogensinde gennemskuer! Well done, Grue!
**** Xenias bog-blog
Tilbage til bogens side