Krimiserien Den skaldede detektiv

Anna Grue har skrevet syv bøger i serien om Dan Sommerdahl, den skaldede detektiv. Serien er solgt til oversættelse i foreløbig syv lande, herunder Tyskland, Frankrig og Italien.

Her kan du læse mere om hver enkelt bog og læse uddrag og anmeldelser.

Sommerdahl i dit TV
Kort over Christianssund, hvor serien foregår
Drik te med den skaldede detektiv – køb dit eget krus

Dybt at falde
2007

Følg med fra starten i den nye serie og find ud af, hvordan det går til, at en knivskarp reklamedirektør forvandler sig til detektiv – uden skygge af tilladelse til at dræbe! Mød også Dans skønne, kloge lægekone og føl dig hurtigt hjemme i Christianssund, en fiktiv købstad et eller andet sted i den danske provins …

Læs mere om Dybt at falde

Judaskyssset
2008

I andet bind af Dan Sommerdahl-serien kommer læseren vidt omkring – fra en fanatisk, kristen sekt i den danske provins til en stinkende fængselscelle i et tropisk ferieparadis. Glæd dig til et gensyn med kriminalkommissær Flemming Torp, reklamemanden Dan Sommerdahl samt Dans bramfrie kone, Marianne.

Læs mere om Judaskysset

Kunsten at dø
2009

… er tredje bind med privatdetektiven Dan Sommerdahl i hovedrollen.

Handlingen udspiller sig i den danske kunstverden. En litteraturkritiker dør, en billedhugger trues på livet – og en flok kulturpersonligheder deltager i et krimi-realityshow.

Læs mere om Kunsten at Dø

Den skaldede detektiv
2010

Fjerde bind i serien om Dan Sommerdahl. En teenagedreng jagtes af den morder, der også dræbte hans to ældre søskende, da de var i samme alder.

Den skaldede detektiv må igennem en lang og indviklet opklaring, før han ser den rigtige sammenhæng.

Læs mere om Den Skaldede Detektiv

Et spørgsmål om penge
2012

I seriens femte bind findes en hovedrig playboy død på en byggeplads.

Dan Sommerdahl vikles modstræbende ind i efterforskningen, der hurtigt omfatter stoffer, sorte penge og et helt overflødighedshorn af attraktive kvinder.

Læs mere om Et Spørgsmål om Penge

Sidste forestilling
2013

Vicepolitikommissær Pia Waage er mistænkt for mord på sin kæreste, en lesbisk gymnasielærer, som blev banket til døde med en hammer.

Pia Waage beder Dan Sommerdahl om at foretage sin egen efterforskning for at finde den rigtige morder.

Læs mere om Sidste Forestilling

I lige linje
2016

En midaldrende motioncyklist findes død og det ligner umiddelbart et forfærdeligt uheld. Men cyklistens bedste ven bliver også fundet død.

Dan Sommerdahl orker ikke rigtigt denne sag – han leder nemlig efter sin far. Men alt hænger sammen og så går tingene stærkt.

Læs mere om I lige linje

Anna Grues romaner
Anna Grues noveller